Vasta lume a percutiei

La adresa de mai jos puteți afla tot ce vă interesează legat de tobe, cinele și alte instrumente de percuție (tipuri, sunet, materialul din care sunt confecționate, modul de fabricare, dimensiuni și preturi generale):

https://drummersworld.com

 

Ce am aflat eu azi că mai există pe lumea asta, tot de pe acest sait..:

 

posted by cursuri de tobe | lectii de tobe | cursdetobe.com

Notiuni generale de teorie muzicala

M-am gândit că n-ar fi rău să aflăm astăzi câteva noțiuni generale de teorie muzicală. Aveți mai jos linkul către un sait care permite și download de document, și unde acestea sunt foarte bine explicate, mai ales pentru cei ce se află încă la început. Cu atât mau mult cu cât ele sunt scrise în limba romana:

Coordonare: un studiu eficient și…melodios! – by Gavin Harrison

Gavin Harrison (n. 28 mai 1963 în Harrow, Middlesex, Anglia) este un baterist și percuționist britanic. Este cel mai bine cunoscut pentru activitatea cu trupa britanică de rock progresiv Porcupine Tree căreia i s-a alăturat în 2002. Din 2008 cântă și cu King Crimson.

Gavin Harrison’s Paradiddle Challenge – Drum Lesson

posted by cursuri de tobe | lectii de tobe | cursdetobe.com

Găsiți-vă un basist!

Hai salut!

Pentru aceia dintre voi care sunteți la început, nu aveti momentan o trupă in care cântați și doriți să vă dezvoltați abilitatea de a cânta live, indicat ar fi să va găsiți un basist cu care să studiați groove-uri. Se știe că bateria împreună cu chitara bass formează așa numita secție ritmică, și că o trupă  nu poate suna bine dacă ritmul cântat de toboșar nu este susținut de chitara bass și invers. Cu alte cuvinte, valorile de note ale tobei mari sunt în general aceleași cu ale chitării bas, iar un studiu eficient pentru a vă dezvolta balansul, lejeritatea și de a vă învăța sa ascultați ceea ce se cântă în jur (si nu doar pe voi – lucru perfect normal la începători, dar care cu vremea ar trebui depășit), este să studiați împreună cu alți instrumentiști. Basul este în acest caz cel mai potrivit instrument pentru a putea forma un pachet ritmic. Modalitățile în care vă puteți găsi un basist cu care să studiați sunt în ziua de azi nenumărate ( de la grupuri dedicate găsirii de instrumentiști pe facebook, până la mersul la concerte și interacțiunea cu alți instrumentiști de acolo). Iată o mostră de studiu între un basist și un baterist:

posted by cursuri de tobe| lectii de tobe | cursdetobe.com