Despre triggers – sunete electronice pe tobe acustice!

Prin montarea unor dispozitive speciale numite triggers, putem face ca setul de tobe acustice să capete sunete electronice dintre cele mai diverse! În acest fel, putem adapta setul nostru oricărui gen de muzică.

Ce sunt triggerele?

Triggerele sunt niște dispozitive speciale (ca niste microfoane) de captare sonoră a vibratiilor produse de fețele tobelor și de către cinele. Ele transformă aceste vibrații sonore in impulsuri electrice, pe care le transmit ulterior către un modul (computer), unde semnalul electric este procesat și mai apoi trimis către difuzoare, unde se transformă din nou în unde sonore. De reținut este faptul ca pe langă triggere, vom avea nevoie și de anumite fețe de tobe și cinele create special pentru acest scop (care nu fac zgomot)!  Interesant, nu-i așa?

Priviți următorul filmuleț:

40.000 de vizualizări în 4 ani!

Doresc să vă anunț cu mare bucurie, că saitul https://cursdetobe.com a adunat in cei 4 ani si 4 luni de existență, peste 40.000 de vizualizari!! 😊 Statisticile arată de asemenea că, de la an la an, numărul vizitatorilor este în continuă creștere, fapt care îmi creează un deosebit sentiment de mulțumire, dorind, odată cu trecerea de acest important prag, să le mulțumesc atât celor care mi-au vizitat saitul, cât și foștilor, actualilor și viitorilor cursanți, pentru interesul deosebit, acordat acestui domeniu! Thank you and keep it up! 🎵🥁🤗 🤘

 

Cum să împărțiți timpul de studiu

Salutare tuturor!

Am hotarât ca astazi să vin cu câteva informații legate de modul în care voi va trebui să vă gestionați atât timpul, cât și „resursele”, atunci când va apucați de studiat! Acesta este un aspect foarte important, atât în ceea ce priveste eficiența studiului, cât și progresul înregistrat într-o perioadă de timp „oarecare”… Așadar, vă puteți propune diverse intervale de timp pentru studiu pe parcursul unei zile, de la 15 minute până la două ore sau și mai mult, în funcție de posibilități, luând în considerare anumite aspecte pe care le veți respecta la fiecare sesiune. Eu am luat ca exemplu sesiunea de o oră de studiu, pe care o voi împărți astfel:

  • 5 minute: un exercițiu pentru încălzire (warm-up) –  un pattern simplu;
  • 10 minute: un rudiment (single stroke, double stroke, paradiddle sau o combinatie a acestora);
  • 10 minute: un exercițiu pentru independența membrelor ( există o mulțime pe Internet, mai simple sau mai dificile, în funcție de nivelul la care va aflați ) – căutați cu Google termenii „limb independence drums”
  • 10 minute: un nou ritm ( sau beat )
  • 10 minute: studiați un nou drum-fill ( în funcție de nivelul la care vă aflați, cautați pe Youtube – beginner, intermediate ori advanced,  sau mai puteți căuta în funcție de gen: rock fill, jazz fill, etc.- );
  • 15 minute: studiați un fragment dintr-o piesă pe care doriți s-o învățați ( spre exemplu, groove-ul strofei, al refrenului, al solo-ului ), ori ori pur si simplu învățați structura piesei ascultând-o cu partitura în față.

Acesta este doar un exemplu. Având ca reper schema de mai sus, voi vă puteți împărți și alte intervale de timp … mai lungi sau mai scurte… în segmente mai mici,  în funcție de disponibilitățile și dorința voastră!

Atât pentru astăzi.

Spor la studiu!