Despre profesor

Eu ma numesc Alexandru Neagu, am 41 de ani si am început studiul tobelor la vârsta de 15 ani. Am absolvit Școala Populară de Artă in anul 1994 si Facultatea de Muzică din cadrul Universitații Spiru Haret în anul 2002, în specializarea Pedagogie muzicală.

Am o experiență bogată în spate ca baterist, de-a lungul timpului cântând în foarte multe formații , în concerte de club, concerte în aer liber, scene mari, în restaurant, în formația de estradă a Ansamblului Doina al Armatei, în Cenaclul „Totuși Iubirea” condus de poetul Adrian Păunescu, având la activ câteva sute de evenimente în care am cântat la acest instrument. Figurez pe două albume ca toboșar (Est – „Zeii de hartie” – 1997 si K-risma – „Intens” – 2002). Am abordat de-a lungul vremii diverse stiluri muzicale ca rock, blues, jazz, pop, caffe-concert, reggae și altele. Am acompaniat, de asemenea, soliști de prestigiu ai muzicii românești ca Aura Urziceanu, Vasile Șeicaru, George Nicolescu, Victor Socaciu, Costi Sandu, Mihai Godoroja, Byron, Paul Radu-Antract, Mihai Napu, Ovidiu Anton, am evoluat lângă instrumentiști consacrați precum Florin Ochescu, Eugen Mihăescu, Adi Manolovici, Cătălin Răsvan, și am participat în emisiuni TV, cântând pe aceeași scena cu Demis Roussos sau Boney M. Am participat ca baterist de doua ori cu doua trupe diferite la Festivalul de muzica ușoară Mamaia, în anul 2003 cu trupa K-risma și în anul 2005 cu trupa El Negro.

lectiidetobe

Posed o experiență didactică solidă ca profesor de Educație Muzicală, timp de 3 ani de zile predând la liceu și școală generală această disciplină. În anul 2006 am obținut gradul didactic “Definitivat in învățământ”, și am absolvit Modulul de Pregatire al Personalului Didactic al D.P.P.D., din cadrul Universității Naționale de Muzică din București.

În anul 2014, dupa o perioadă semnificativă de predat tobe, m-am decis să creez acest sait, care sa raspundă la toate întrebările dumneavoastră legate de studiul acestui instrument, și care să vă ofere toate informațiile necesare din acest domeniu. Saitul se updatează în permanență cu noi și noi informații – vezi secțiunea Blog .

În anul 2015 am finalizat „Metoda de tobe pentru începători – Traiește prin ritm!”, la care am lucrat mai bine de un an de zile, și care a aparut la Editura Muzicală, în luna februarie 2016! – Click aici! pentru a o cumpăra online.

Predau acest instrument din pasiune, iar a aduce elevul la nivelul la care-l poate stapâni bine, este pentru mine cea mai mare realizare!

3

Voi prezenta mai jos câteva dintre realizările mele de pâna acum:

Diploma de absolvire a Scolii Populare de Arta, sectia Percutie – anul 1994, clasa profesorului Fodor Ioja

57889_497881733615287_579889484_n

Trupa K-risma -lansare videoclip oficial – Noaptea este ziua mea – 2002

Voce: Raluca Anastasiu, Clape: Daniel Nicolae, Chitara: Silviu Enache, Bass: Razvan Voiculeanu, Tobe: Alexandru Neagu

Cu trupa El Negro, la Preselectia pentru Festivalul International „Cerbul de Aur” in 2005:

Trupa T.O.N.E, alaturi de Florin Ochescu si Alex Tomaselli in 2006, la Sighisoara Blues Festival

Trupa NIMIC INTAMPLATOR – videoclip oficial – Nimic intamplator – anul aparitiei 2014

Chitară: Eugen Mihaescu (Krypton), Voce: Costi Sandu (ex. Voltaj; actualmente IRIS), Bass: George Costinescu (ex. Tectonic; actualmente IRIS), Tobe: Alexandru Neagu.

Trupa NIMIC INTAMPLATOR – videoclip oficial – Pe strada mea – anul aparitiei 2015

Chitară: Eugen Mihaescu (Krypton), Voce: Costi Sandu (ex. Voltaj; actualmente IRIS), Bass: George Costinescu (ex. Tectonic; actualmente IRIS), Tobe: Alexandru Neagu , Flaviu Crisan – actor.

Alaturi de cele mai mari nume ale folkului romanesc, la Festivalul International Adrian Păunescu, Craiova 2015

O mostră de interpretare folosind și alte instrumente de percuție:

Trupa Adi Manolovici Syndikate – concert Louisiana Club – 28 aprilie 2017 – chitară: Adi Manolovici; chitară bass: excepționalul Cătălin Răsvan!

17807632_1530467096964846_4954555642218539439_o.jpg

Un beat de funk, pe un set de tobe electronice Yamaha DTX 532:

În încheierea acestei secțiuni, doresc sa vă spun că pe lânga activitatea de profesor compun și piese de muzică electronică, pe care le puteți asculta apăsând linkul de mai jos, ce vă va direcționa către canalul meu Youtube:

Mergi la canalul meu Youtube!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s