Cum să împărțiți timpul de studiu

Salutare tuturor!

Am hotarât ca astazi să vin cu câteva informații legate de modul în care voi va trebui să vă gestionați atât timpul, cât și „resursele”, atunci când va apucați de studiat! Acesta este un aspect foarte important, atât în ceea ce priveste eficiența studiului, cât și progresul înregistrat într-o perioadă de timp „oarecare”… Așadar, vă puteți propune diverse intervale de timp pentru studiu pe parcursul unei zile, de la 15 minute până la două ore sau și mai mult, în funcție de posibilități, luând în considerare anumite aspecte pe care le veți respecta la fiecare sesiune. Eu am luat ca exemplu sesiunea de o oră de studiu, pe care o voi împărți astfel:

  • 5 minute: un exercițiu pentru încălzire (warm-up) –  un pattern simplu;
  • 10 minute: un rudiment (single stroke, double stroke, paradiddle sau o combinatie a acestora);
  • 10 minute: un exercițiu pentru independența membrelor ( există o mulțime pe Internet, mai simple sau mai dificile, în funcție de nivelul la care va aflați ) – căutați cu Google termenii „limb independence drums”
  • 10 minute: un nou ritm ( sau beat )
  • 10 minute: studiați un nou drum-fill ( în funcție de nivelul la care vă aflați, cautați pe Youtube – beginner, intermediate ori advanced,  sau mai puteți căuta în funcție de gen: rock fill, jazz fill, etc.- );
  • 15 minute: studiați un fragment dintr-o piesă pe care doriți s-o învățați ( spre exemplu, groove-ul strofei, al refrenului, al solo-ului ), ori ori pur si simplu învățați structura piesei ascultând-o cu partitura în față.

Acesta este doar un exemplu. Având ca reper schema de mai sus, voi vă puteți împărți și alte intervale de timp … mai lungi sau mai scurte… în segmente mai mici,  în funcție de disponibilitățile și dorința voastră!

Atât pentru astăzi.

Spor la studiu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s