Cum să vă găsiți o trupă

 

Salut din nou!

Voi posta astăzi un articol pentru cei ce au terminat un curs de tobe, stăpânesc bine instrumentul și doresc să își găsească o trupă în care să cânte. Tot acest demers necesită câteva aspecte de care ar trebui să țineți seama, pentru a vă scurta timpul de așteptare până când cineva vă va contacta pentru a vă propune intrarea într-o formație.

cursuridetobe

În primul și în primul rând, cred că ar fi important să vă creați un portofoliu. Un sait de prezentare ar fi ideal, un sait care să conțină informații reale și sincere despre nivelul la care vă aflați, instrumentele pe care le dețineți (cu detalii despre tobe, cinele, pedală, bețele pe care le folosiți), un mic CV, poze și câteva filmulețe cu voi, cântând niște piese cunoscute (coveruri) la tobe, cu numarul vostru de contact și adresa de e-mail. Dacă nu aveți această posibilitate, vă puteți crea, dacă nu aveți încă, un cont pe youtube, unde să vă uploadați videouri cu play-alongs (filmulețe batând la tobe după muzică), neuitând să adăugați în partea de jos a video-urilor, un banner cu numărul vostru de telefon. Este posibil ca pentru aceste lucruri să trebuiască să faceți o anumită investitie inițială, să luați legatura cu un web designer, cu un operator de imagine profesionist, ș.a.m.d. , asta daca nu vă pricepeți să vă faceți singuri toate aceste lucruri! Însă credeți-mă că va merita! Captura de imagine și sunet se poate face pentru început și folosind un smartphone, însă va trebui să țineți cont că sunetul va lăsa foarte mult de dorit, iar filmarea va fi una statică. Ori, voi vreți să puneți calitatea pe primul plan, pentru ca șansele voastre de reușită să fie cât mai mari! De aceea, o filmare profesionistă și un sait bine gândit, vă pot oferi lozul câștigător, pentru a păși cu dreptul în drumul spre construirea imaginii voastre de viitor instrumentist cunoscut.

Un alt aspect important ar fi publicitatea, adică tot ceea ce puteți voi face pentru a deveni cunoscuți . Rețelele sociale vă pot fi de mare folos în acest sens, acolo puteți posta linkuri catre saitul vostru sau către filmulețele în care apăreți cântând. Toate acestea vă pot face cunoscuți și pot oferi informații reale legate de voi, de nivelul vostru, de stilurile abordate, pentru ca cei interesați de găsirea unui baterist pentru formația lor, să-și poată forma o idee și să decidă dacă sunteți omul potrivit. La fel, intrarea în grupuri cu interese comune ( gen „caut instrumentist” sau altele de acest fel ) de pe Facebook, este un lucru necesar în acest demers. Acolo puteti posta anunțuri și linkuri ce va pot fi de folos în atingerea acestui scop, cel de a vă găsi prima voastră formație!

Nu în ultimul rând, intrarea în „lumea muzicii” ca să-i spunem așa, adica participarea la evenimente la care ați putea interacționa cu alți oameni ce vă pot face recomandări sau care va pot pune în legătură cu alți oameni, („din vorbă în vorbă” cum se spune) este iarăși un lucru de care este bine să țineți seama. Mergeți la concerte, vorbiți cu instrumentiști, întrebați și dați detalii cât mai multe despre ceea ce voi doriți să găsiți, neuitând să specificați mereu faptul că încă sunteți la început, ca aveți un sait de prezentare sau câteva filmulețe online, unde puteți fi văzut și din care cei interesați să își poată forma o părere despre voi ca bateriști.

Este bine să vă orientați către genul muzical pe care v-ar plăcea să-l abordați. Adică, dacă pe viitor veti dori să cântați heavy metal, ar trebui să intrati in astfel de grupuri de interes și să postați filmulețe cu voi cântând piese de acest gen; dacă doriți să fiti un baterist „de închiriat” cum s-ar spune, asta însemnând că veți putea merge oriunde ați fi chemat la evenimente unde se cântă muzică de divertisment (disco, pop, caffe-concert), atunci va trebui să postați filmulețe în care să cântați piese de genuri diferite (de exemplu:  o bossa-nova, un swing, un shuffle, etc.).

Cam atât am avut de spus pentru astăzi, cu speranța ca acest articol să vă fie de folos, în drumul către găsirea primei voastre formații!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s